Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

3 hyvää ajatusta siitä, miten valita parhaimmat parvekekaihtimet

parvekekaihtimetJos sinulla ei ole parveketta, et ole olemassa! Sillä joskus parveke on ainoa mahdollisuus hengittää raikasta ilmaa ”ja olla kuin ulkona”, kun sataa viikkokaupalla tai lumipyry tukkii silmät ja suut.

Mutta miten parvekkeella olosta voisi siellä jo olevien mukavien kalusteiden ja ruukkukasvien ohella tehdä vieläkin miellyttävämpää? Parvekkeen ikkunoille voisi esimerkiksi asentaa parvekekaihtimet, jotka lisäävät yksilöllisyyttä ja vivahdetta sisustukseen ja ovat myös hyvin käytännölliset.

Esitämme seuraavassa kolme seikkaa, jotka voisi ottaa huomioon, kun menet valitsemaan kaihtimia:

  • Yksityisyys. Kukaan ei halua asua tai levätä akvaariossa. Virossa on säiden suhteen niin, että kun aurinko paistaa (ja sitä ? kuten tiedämme ? ei tapahdu liian usein), tekisi mieli olla ulkona koko ajan. Ja jos se ei ole mahdollista, haluaisimme istua ainakin omalla parvekkeella, lukea kirjaa, oleskella muuten vain tai pitää siellä kotitoimistoa. Kaikkea tätä kiehtovaa haluaisi ehdottomasti tehdä yksityisesti. Missään tapauksessa ei haluaisi, että naapuri kurkistaisi ikkunanraosta tai ohikulkijat tähyilisivät uteliaina sisään. Parvekekaihtimet ovat tällöin upea ratkaisu. Kaihtimia voi yhdistellä (puoleksi ja/tai kokonaan katettu parvekelasi) ja ohjata siten uteliaita katseita ja auringonvaloa.
  • Aivan ? toisinaan tulee auringonvaloakin säädellä. Selvitä, paistaako parvekkeelle aamulla nouseva vaiko illan laskeva aurinko. Sitten harkitse, haluatko elämääsi luonnonvaloa enemmän vai vähemmän, ja valitse sen mukaan myös materiaali, josta parvekekaihtimet on valmistettu. Voi myös harkita kesäisen kevyitä ja talvisen paksumpia materiaaleja, ja vaihtaa niitä sitten vuodenajan ja säänolojen mukaan.
  • Pohdi sitten parvekekaihtimen värisävyä. Olisi loistavaa, jos se sopisi talon yleiseen hallitsevaan sävyyn. Sen, joka vielä ei tiennyt, kannattaa ehdottomasti muistaa, että neutraalit värit kuten beige, harmaa, valkoinen ja musta sopivat kaikkiin talon ja kalusteiden sävyihin. Ja yksi hyvä vinkki lisää ? jos haluat parvekkeesi näyttävän isommalta kuin se todellisuudessa on, käytä siihen vaaleita parvekekaihtimia ja maalaa parvekkeen seinät tummiksi.

Toivottavasti löysit tästä joitakin hyviä vinkkejä, jotka auttavat parvekekaihdinten valinnassa.

Pyydä tarjous

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous