Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Kiusaavatko aurinko, tuuli ja sade? Tilaa markiisit!

Ülle (34) kertoo, millaisista arkimurheista ja epämiellyttävistä yllätyksistä markiisit ovat hänet pelastaneet.

Olen aina pitänyt siitä, että huoneissa on paljon valoa. Taloa ostettaessa halusin ehdottomasti sellaisen, jonka ikkunat olisivat etelän suuntaan. Erityisen hienoa oli, että olohuoneesta oli ovi avaralle terassille. Aloin heti ajatella, millaisen kaluston sinne sijoitan ja millaisia kukkia istutan kasvamaan. 

Markiisit VirossaMuutimme taloon lokakuussa ja olin hyvin tyytyväinen koko syksyn ja talven. Kuitenkin jo maaliskuussa alkoi häiritä, että kirkkaassa auringonvalossa oli epämukavaa katsella televisiota.

Tai kun toin kannettavan tietokoneen olohuoneeseen ollakseni leikkivän lapsen lähellä ja samalla hieman yhteydessä ystäviini, oli näytön katselu hankalaa silloinkin, kun valo ei paistanut siihen suoraan.

Kahden kuukauden kuluttua oli selvää, että tämä ei voi enää jatkua näin, ja tilasimme kunnolliset puolipimentävät rullakaihtimet. Television katselu ja tietokoneella työskentely oli nyt mukavaa, mutta kun kaihtimet olivat ikkunan edessä keskellä päivääkin, syntyi tunne, että loputon synkkä talvi jatkuu jatkumistaan.

Eräänä elokuisena päivänä menin lapsen kanssa hänen päiväkotikaverinsa syntymäpäiville. Pöytä oli katettu terassille ja sinä aikana, kun lapset juoksentelivat puutarhassa, saivat aikuiset mukavasti rupatella. Emme huomanneetkaan milloin taivas meni pilveen, vasta ensimmäiset sadepisarat muistuttivat, että istumme taivasalla. Aloin jo kantaa astioita sisään, kun emäntä ilmoitti, ettei sitä tarvitse tehdä. Parilla liikkeellä hän veti terassin päälle markiisin. Ja heti löysin itseni ajattelemasta: miksi minä itse en ollut tullut ajatelleeksikaan, että terassin päälle voisi asentaa markiisin!

Markiisin asennuksen jälkeen tuntui siltä, kuin meille olisi ilmaantunut yksi huone lisää. Nyt saatoin asettaa terassituoleille mukavat tyynyt, sillä yhdessä markiisien kanssa tilasimme myös tuuli-, sade- ja aurinkoanturin, joten meidän ei tarvitse pelätä, että sade kastelisi tyynyt tai tuuli rikkoisin koko markiisin silloin, kun olemme poissa. Terassilla on kesäiltoina erittäin mukavaa istua, varsinkin kun kevyt lämmin sade rapisee markiisia vasten…”

Markiisit tekevät sinunkin parvekkeestasi tai terassistasi viihtyisän paikan, jossa voit nauttia raikkaasta ilmasta lämpimistä huhtikuun päivistä alkaen aina syyskuun iltoihin saakka.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous