Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Markiisien asennus on yksinkertaista ja helppoa

Markiisien mukana seuraavat asennusohjeet ja tarvikkeet, joiden avulla markiisi on helppo itse asentaa. Joitakin asioita kannattaa tosin harkita ennen markiisin tilaamista.

Markiisien asennus on yksinkertaista ja helppoa

Mitä tulisi tehdä ennen markiisien asennusta?

Markiisi on kehykseen kiinnitetty erikoiskankainen suoja, jolla huoneita, parvekkeita tai terasseja suojataan auringolta, sateelta ja tuulelta.

Jos suunnittelet sellaisen talon rakentamista, jossa on parveke tai terassi, olisi hyvä heti alussa ottaa huomioon, että mahdollisesti haluatte niiden yhteyteen markiisin. (Lue markiisin käyttömahdollisuuksista kotona tästä.) Koska markiisi kiinnittyy seinään vain toisesta reunasta, on seinään kohdistuva rasitus varsin suuri ja tarvittavaan seinän lujuuteen voisi kiinnittää huomiota jo suunnitteluvaiheessa.

Markiisia tilatessasi sinun tulee tietää, millaisen avaamis- ja sulkemistavan haluat. Käsin ohjattava mekanismi ei sinänsä ole mitään vaikeaa tai raskasta, mutta sen puutteena on, että jos kotoa poissa ollessasi nousee voimakas tuuli, paikalla ei ole ketään, joka kokoaisi markiisin, joten se voi kärsiä tuulesta turhaan. Siksi suosittelemme valitsemaan sähkökäyttöisen vaihtoehdon, joka on liitetty ainakin tuuliautomatiikkaan (ja miksipä ei samalla myös aurinko- ja sadeautomatiikkaan).

Markiisien asennus – mitä on otettava huomioon?

Pidä markiiseja asentaessasi mielessä:

  • Markiisin voi kiinnittää sekä seinään että kattoon edellytyksellä, että pinta, johon rakenne tukeutuu, on riittävän luja.
  • Markiisin kaltevuuden tulisi olla vähintään 25 cm metriä kohti, muuten vettä voi kerääntyä runsaammalla sateella kankaalle.
  • Markiisin asennuskorkeus riippuu sen pituudesta ja kaltevuudesta.
  • Kasetin runko on päällystetty muovikalvolla, joka suojaa sitä asennuksessa aiheutuvilta naarmuilta. Kun markiisi on kiinnitetty, poista suojakalvo.
  • Asennuksen aikana markiisin pitää olla suljettuna ja kaikki nivelet lukitussa asennossa.

Kuinka markiisia huolletaan?

Malta-3Markiisin rakenne kestää parikymmentä vuotta ja kangas vähintään kymmenen vuotta, mutta edellytyksenä on, että markiisien asennus ja huolto on tehty kaikkia ohjeita noudattaen.

Markiisikangas on valmistettu akryylikuidusta ja kyllästetty fluorihiilellä ja teflonsuoja-aineella. Se takaa kankaan veden- ja haalistumisenkestävyyden ja suojan likaantumiselta. Kangasta ei saa pestä painepesurilla, jotta sen suojakerros ei rikkoutuisi.

Yleensä pölyn ja lian poistamiseen riittää, että kangasta harjataan kevyesti, mutta tarvittaessa voi käyttää myös sientä ja neutraalia pesuainetta. Kun markiisi taitetaan kokoon, pitää kankaan olla kuiva (tai markiisi tulee ensi tilassa avata kuivumista varten), sillä muuten kankaaseen voi syntyä hometta.

Jos sinulla on markiisien asennuksesta kysyttävää, ota meihin yhteyttä!

Pyydä tarjous

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous