Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Pimentävät rullakaihtimet ovat käytännölliset sekä kotona että toimistossa

Häiritsevätkö valonsäteet untasi, työskentelyä tai television katselua? Hyvä ratkaisu on pimentävä rullakaihdin, jolla voit muuttaa tilan pimeäksi myös keskellä päivää. Minkä vuoksi pimentävä rullakaihdin on erikoislaatuinen, millaiset sen käyttömahdollisuudet ovat ja miten mahdollisimman tehokas pimennys saavutetaan?

Valoa suodattavat vai pimentävät rullakaihtimet?

Rullakaihtimien läpinäkyvyys riippuu ennen kaikkea kankaan materiaalista. Yleisimmät ovat kolme seuraavaa vaihtoehtoa:

  • läpinäkyvä rullakaihdin
  • puolipimentävä rullakaihdin
  • täysin pimentävä rullakaihdin

Pimentävät rullakaihtimetValoa suodattava rullakaihdin on sopiva ratkaisu, kun haluat suojata huonetta verhoilla vierailta katseilta, kuitenkin muuttamatta tilaa pimeäksi. Valmistuksessa käytämme esimerkiksi erityistä screenkangasta, joka suodattaa valoa, mutta estää UV-säteilyn pääsyä huoneeseen. Verkkokangas antaa mahdollisuuden katsoa ikkunasta ulos, ja suojaa kalusteita sekä muita huoneen esineitä haalistumiselta.

Puolipimentävä rullakaihdin on hyvä valinta, kun haluat tehdä tilasta hämärämmän, muttei täysin pimeän. Puolipimentäviä rullakaihtimia valmistamme myös valoa takaisin heijastavasta materiaalista, joka auttaa säätelemään huoneen lämpötilaa.

Täysin pimentävä rullakaihdin mahdollistaa huoneen pimentämisen valoisanakin aikana. Valon estämiseen käytämme siihen sopivaa kangasta ja kiinnitysjärjestelmää.

Pimentävien rullakaihtimien käyttömahdollisuudet

Pimentävä rullakaihdin on käytännöllinen kaihdin sekä kotona että työtiloissa.

Kotona pimentäviä kaihtimia käytetään ennen kaikkea makuuhuoneessa, jossa ne estävät unta häiritsevän valon pääsyn sisään. Yleisiä ovat myös rullakaihtimien ja tekstiiliverhojen yhdistelmät, jotka muuttavat tilan viihtyisämmäksi ja antavat enemmän mahdollisuuksia myös eri värien kokeiluun. Pimentävät kaihtimet ovat hyvin käytännölliset samoin olohuoneessa, jossa valonsäteet voivat häiritä television katselua.

Pimentävä rullakaihdin on korvaamaton teknisissä tiloissa, joissa käytetään valonarkoja laitteita tai ei haluta päästää tilasta lähtevää valoa ulos, esimerkiksi valokuvastudiot tai jotkut laboratoriot. Toimistoissa ja erityisesti nykyaikaisissa lasisissa toimistorakennuksissa pimentävät kaihtimet parantavat näkyvyyttä estämällä valoa paistamasta silmiin tai tietokoneiden näyttöihin.

Miten saavutetaan paras mahdollinen pimennys?

Parhaan mahdollisen suojan valolta varmistavat sivulistat, joiden välissä pimentävä rullakaihdinkangas liikkuu ylös ja alas. Valoraitojen täydelliseen välttämiseen käytetään harjatiivisteitä. Sivulistojen etuna on myös se, että rullakaihdin ei ala heilua tuulessa ikkunan ollessa avattuna.

Pimentävä rullakaihdin on käytännöllinen, kestävä ja sopii yksinkertaisuutensa ansiosta kaikenlaisiin tiloihin. Sitä voi myös yhdistellä muihin verhotyyppeihin. Tule tutustumaan näytteisiin myymälöihimme tai pyydä yksilöllinen tarjous.

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous