Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Roomalaiset kaihtimet ovat hyvä keino tuoda uusia ratkaisuita vanhanaikaiseen sisustukseen

  • Meistä
  • Blogi
  • Kaihtimet
  • Roomalaiset kaihtimet ovat hyvä keino tuoda uusia ratkaisuita vanhanaikaiseen sisustukseen

Pidätkö teknisten kaihtimien toimivuudesta, mutta niiden ulkonäkö on sinusta hieman… tekninen? Tekstiili- ja värivalikoimalla voi aina pelata, mutta kiinnostava ratkaisu, joka yhdistää tyylikkäiden tavallisisten verhojen vaikutelman ja teknisen rakenteen, on esimerkiksi roomalainen kaihdin.

Kaihtimilla voi helposti korostaa tilan vaikutelmaa ja jokaisella kaihdintyypillä on omat etunsa. Tästä löydät lisätietoa siitä, miten roomalaiset kaihtimet erottuvat muista verhoista ja kaihtimista.

Miten roomalaiset kaihtimet toimivat?

Roomalaiset kaihtimet ovat hyvä keino tuoda uusia ratkaisuita vanhanaikaiseen sisustukseenRullakaihdinten ja tavallisten verhojen ohella roomalaiset kaihtimet tarjoavat vaihtoehdon, jollaista jokaisessa kodissa ei näe. Roomalaisten kaihdinten rakenne ja mahdollisuudet ovat seuraavat:

  • Muodostavat avattaessa laskoksia – miten paljon ja millä tavalla, se riippuu omasta valinnasta (korkeudesta, kankaasta, mallista jne.). Jopa tavallinen arkitoiminto voi olla tyylikäs – tällaisten kaihdinten avaamismahdollisuuksia käyttäen voi luoda sekä huoliteltun että maanläheisen vaikutelman.

  • Avattavissa naru- tai ketjumekanismilla, tai peräti moottorilla – siten kuin on mukavinta.

  • Kangas peittää nostomekanismin. Teknisellä ratkaisulla on oma paikkansa, joskus se paikka voi olla piilossa. Jos haluat mukavan nykyaikaisen käyttötavan, mutta tekninen puoli saattaisi pilata vaikutelman, roomalaiset kaihtimet ovat sopiva valinta.

  • Laaja valikoima kankaita ja tekstiilejä – bambusta puuvillaan, ohuemmasta runsaampaan.

Vaihtoehtoja on paljon. Jos sinulla on selvä mielikuva tilasi sisustuksesta, niin varmasti löydät tästäkin juuri sen oikean, joka sopii joko uudenlaiseen tai vanhanaikaiseen sisustukseen, tai jopa kumpaankin.

Roomalaiset kaihtimetTuo huoneeseen historiaa, retroa tai glamouria

Esimerkiksi Virossa on käytössä hyvin paljon vanhempia rakennuksia ja omakotitaloja. Monet niistä ovat saaneet kunnostettuina uutta ilmettä. Hyvä tapa yhdistää nykyaikainen ja historiallinen on käyttää sisustusmahdollisuuksia, jotka ottavat uudesta kaiken käytännöllisen ja vanhasta kaiken kauniin. Roomalaiset kaihtimet sopivat tähän ihanteellisesti – sotaa edeltäneen ajan maataloon voi esimerkiksi asentaa jotain pellavaista tai pitsimäistä, jota on helppo käyttää modernien kaihtimien tapaan.

Teknisten mahdollisuuksien käyttö saattaa päällisin puolin vaikuttaa siltä, että se saavutetaan viihtyisyyden tai nostalgian kustannuksella. Roomalaiset kaihtimet ovat kuitenkin esimerkki päinvastaisesta. Käytännössä näihin kuuluvat myös ylelliset itävaltalaiset ja ranskalaiset kaihtimet. Laaja kangasvalikoima mahdollistaa nykyaikaisella rakenteella kaihdinten sovittamisen jopa retroasunnon tai sensuellin buduaarin sisustuksen kanssa.

Tutustu verhovalikoimaamme lähemmin!

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous