Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Säkkipimeys ja pimentävä rullakaihdin – 3 terveysetua

Pimeyden ei tarvitse liittyä vain kielteisiin ominaisuuksiin. Todellisuudessa täydellinen pimeys voi oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa olla terveydelle myönteistä. Pimentävä rullakaihdin tai pimentävät verhot antavat mahdollisuuden tuoda tilaan puoli- tai täydellinen pimeys – miten se voi vaikuttaa elämänlaatuun?

Aina vain puhutaan pohjoismaalaisten D-vitamiinin puutteesta ja elämäämme liittyvästä liiasta pimeydestä, mutta vähemmän huomiota kiinnitetään liikaan valoon. Millaisia konkreettisia etuja kohtuullinen pimeys voi elämäämme antaa?

Pimentävä rullakaihdin

Etu 1 – parempi unen laatu

Historiasta lienevät tuttuja sellaiset tarinat, miten ennen sähkön aikakautta aamuisin herättiin päivän valjetessa ja pimeä aika kului pääosin nukkumiseen. Sähkölampun valo on venyttänyt meidän hereilläoloaikamme melko pitkäksi muinaisiin aikoihin verrattuna. Nykyajan kuvaruudut ja valon runsaus jopa pilaavat monien unen.

Tosiasia on se, että jo pitemmän aikaa suositellaan esimerkiksi välttämään tietokonenäyttöjä ja älypuhelimia pari tuntia ennen nukkumaanmenoa. Kaupungin ympärivuorokautinen valoisuus tahtoo tunkeutua makuuhuoneisiimme ja sen yhteys unihäiriöihin jo tunnetaan.

Etu 2 – avuksi valoherkille

Valoherkkyys on varsin yleinen ongelma, joka vaivaa varsinkin kroonisesta päänsärystä tai migreenistä kärsiviä. Vaikka valo ei olekaan kaikille migreenikohtauksen aiheuttaja, niin joillakin voi jopa pieni loiste pahentaa oireita. Tällöin tavallinen lievitys on lepääminen pimeässä huoneessa.

Ilman kroonista vaivaakin saattaa jännitys ja silmien väsymys olla yleisin päänsäryn aiheuttaja, varsinkin pitkän tietokoneen näytön ääressä vietetyn päivän jälkeen. Tässäkin tapauksessa suositellaan olemaan mahdollisimman pimeässä huoneessa ja antamaan silmien rentoutua ja pään levätä.

Etu 3 – hyvä terveydelle

Unihäiriöt yhdistetään melatoniinin puutteeseen – kaikenlainen valo voi estää sen tuotantoa kehossa. Melatoniini ei vaikuta ainoastaan uneen, vaan sillä on vaikutusta myös kehon yleiseen terveyteen ja immuniteettiin.

Kannattaa muistaa myös hyvän unen vaikutus vointiin. Ihminen, joka ei nuku kunnolla, on alttiimpi sairauksille. Miten nukkua paremmin? – Säkkipimeässä.

Säkkipimeys ja pimentävä rullakaihdin – 3 terveysetua

Pimentävä rullakaihdin auttaa luomaan viihtyisän hämäryyden

Tilaan sisään paistavan valon säätelemiseen kaihtimilla on kaksi vaihtoehtoa, jotka riippuvat omasta mausta:

  • Pimentävä rullakaihdin – antaa mahdollisuuden tehdä huoneesta säkkipimeän. Hyvä ratkaisu valoherkille henkilöille.
  • Puolipimentävä rullakaihdin – antaa suuremman säätelymahdollisuuden, sillä monet meistä suosivat iltahämyä tai heräämistä valoon.

Leikillisesti (jossa hivenen tottakin joukossa) voi suositella – tuo elämääsi hieman pimeyttä!

Lue lisää: Pimentävät rullakaihtimet ovat käytännölliset sekä kotona että toimistossa

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous