Otsi
Sulge

Otsi kodulehelt

Sisustustrendit 2019. Mitä alkanut vuosi tuo mukanaan?

Sisustus. Sisustustrendit 2019.Tietoa vuoden 2019 sisustusmaailman trendeistä liikkuu internetin avaruuksissa ja sisustuspiireissä paljon. Avaa yksinkertaisesti Google, niin neuvoja satelee joka suunnalta. Nykyaikainen koti merkitsee monille arvostetuille julkaisuille paikoin aivan ristiriitaisiakin suuntauksia, mutta mistä ollaan yksimielisiä, on se, että alkanut vuosi on sisustusmaailmassa isojen muutosten vuosi.

Aloitamme siitä, että vuosittain Pantone-instituutti julistaa vuoden värin. Vuonna 2019 se on living coral eli korallinoranssi. Virolainen Postimees-lehti kirjoitti sävystä seuraavaa: ”Korallinoranssi on yksi appelsiininsävyisen oranssin sävyistä, joka asiantuntijoiden mukaan ei lisää koteihimme vain lämpöä vaan myös elämäniloa ja viihtyisyyttä. Koralliriutoista inspiraatiota saanut värisävy on yhtä eloisa, runsas ja monipuolinen kuin nämä merenpohjan ihmeelliset ekosysteemit. Korallinoranssin pitäisi päästää positiiviset tunteet ja mielenrauha valloilleen”.

Lisäksi kansainväliset sisustusasiantuntijat ovat julistaneet muodikkaiksi sävyiksi myös indigon ja tummanvihreät sävyt kuten smaragdin ja kuusen- tai metsänvihreän (englanniksi hunter green), pastellinsävyt, pehmeän saven sävyn ja sävyt kuten sinappi, hasselpähkinä ja liilaan vivahtava harmaa.

Jos olet hyvin utelias ja sinua kiinnostaa värimaailma, lue tästä siitä, mikä Pantone-värijärjestelmä on, milloin se luotiin, miksi vuosittain valitaan tietty väri ja miten se vaikuttaa maailmanlaajuisiin markkinointitrendeihin.

Mutta siirrymme nyt värien maailmasta sisustusmaailmaan. Millaiset elementit, tyylit ja suunnat ovat tänä vuonna muotia? Teimme erilaisista ulkomaisista lähteistä (katso luettelo tämän kirjoituksen lopussa) yhteenvedon ja esitämme niistä kiinnostavimmat.

Ota sisustus avuksesi ja saa kotisi hohtamaan!Sisustus. Sisustustrendit 2019.

 • Viime vuosadan keskivaiheen trendi (1950- ja 1960-luvut) on sisustussuunnittelussa päättymässä ja sen sijaan on tulossa Art deco. Art deco -tyylille luonteenomaista on yksinkertaisuus, johon sekoittuu satunnaista glamouria. Materiaaleista voit käyttää samettia, lasia, marmoria ja muodoista pyöreitä ja soikeita elementtejä. Art deco -suunnan mukana tulee taas muotiin cocktailtunti ja sen myötä pyörillä varustettu cocktail-kärry. Alkaneena vuonna vieraat otetaan vastaan pikemmin kotona, kuin että mentäisiin ulos.
 • Maailmanlaajuisesti inspiraatiota saaneet kuviot. Me kaikki liikumme maailmalla yhä enemmän ja enemmän ja tutustumme moni-ilmeisiin kuvioihin ja tapoihin. Vuonna 2019 muotiin tulee kiehtovia geometrisiä ja etnisiä kuvioita, ml. pieniltä kansoilta ja heimoilta. Minimalismi sävyissä on ollut muotia jo jonkin aikaa, ja kansainvälisen tyyliyhteisön mielestä on aika tuoda koteihin lisää hohtoa! Käytä sisustuselementteinä makrameita, käsityötä, keramiikkaa, naruja ja köysiä. Värisävyistä okraa ja kirkkaanpunaista. Materiaaleista savea ja vulkaanisia kivilajeja.
 • Luontoystävällisyys: materiaalien uusiokäyttö on trendikästä. Se tarkoittaa, että puusta ja marmorista valmistetaan keittiövälineitä ja rehevistä kasveista ns. eläviä seiniä. Itse tehty on hyvin tehty. Kestävä kehitys on nykyajan avainsana myös sisustuksessa.
 • Kurvikkaat kalusteet ja sisustuselementit. Soikeat, pyöreät ja puolikaaren muodot, jotka olivat suosittuja varsinkin 1960-luvulla.
 • Kuvioiset katot. Jätetään hyvästit tavallisille valkoisille katoille ja toivotamme tervetulleiksi upeakuvioiset kiehtovat ratkaisut!
 • Monikäyttöiset ratkaisut. Nokkelat ja kiinnostavat lähestymistavat, joita totuttu käytäntö ja säännöt eivät rajoita. Katsele kotona ympärillesi ja mieti, mitä siellä voisi järjestää uudelleen, yhdistää, ripustaa katosta, asettaa seinälle jne. Ole innovatiivinen!Sisustus. Sisustustrendit 2019.
 • Kukkakuviot (tapetit, verhot, päiväpeitot, sohvatyynyt yms.) ja keittiön taustaseinä, jossa rohkea design (huomiota herättävät kuviot ja sävyt).
 • Mustan sävyiset kylpyhuoneet ovat vuonna 2019 erittäin trendikkäitä. Musta sävy on hyvin tervetullut myös keittiöiden uusimisessa ja suunnittelussa.
 • Dalmatialaiskuvio. Mustat täplät valkoisella taustalla ovat muotia. Tässä yhteydessä tulee kuitenkin korostaa sitä, että aivan koko kotia ei kannata täyttää täplillä, vaan niitä tulisi käyttää hillitysti: esimerkiksi joitakin sohvatyynyjä, yksi seinä tai huolettomasti sohvalle heitetty torkkupeitto. Anna sisustuksen ensin totutella uuteen.
 • Hygge eli norjalaisperäinen kokonaisvaltainen kodikkuuden käsite, joka tuli kansainväliseen tietoisuuteen joitakin vuosia sitten, vetää sisustuksesta puhuen edelleen puoleensa. Kukapa ei tykkäisi nautinnosta ja rentoutumisesta, aromikynttilöistä, pehmeistä tyynyistä, isoista neulehuiveista ja villapaidoista ja lämpimistä torkkupeitoista.
 • Hyggestä eteenpäin liikkuen päädymme pohjoismaiseen tyyliin, joka samoin on edelleen muotia. Skandinaavinen tyyli tuntuu olevan peräti ikivihreää. Alkaneen vuoden yhtenä trendisuuntana on kuitenkin New Scandi eli jo tutun ja rakastetun vanhan uudet vivahteet. Avainsanoja tässä ovat rento tyyli ja eleganssi. Uutena vivahteena nousevat esiin kuviot ja laajempi värispektri, esim. laventeli, salvia, punertava roosa ja canvas-kankaan valkoinen.
 • Vihreitä kasveja. Ja niitä tulisi olla oikein paljon ja kaikkialla kodissasi: olo- ja makuuhuoneessa, myös kylpyhuoneessa ja lastenhuoneissa. Kasvit puhdistavat ilmaa ja tarjoavat silmäniloa. Runsaslehtiset kasvit kuten peikonlehti, kumiviikuna ja aitoviikuna ovat erityisen upeita.

Nykyaikainen koti merkitsee myös tyylikkäitä verhoja ja kaihtimia

Edellä kerrotun perusteella voi väittää, että alkaneen vuoden trendi verho- ja kaihdinmaailmassa on varsin monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja hyvinkin erilaisista tyylistä tykkääville.

Koska tekstiiliverhot tarjoavat aina paljon pelivaraa, aloitammekin juuri niistä. Ota käyttöön ylelliset samettiverhot ilmaisemaan Art deco -tyylin uutta tuloa tai valitse kangas, jossa on kiinnostava etninen kuvio, dalmatialaistäpliä tai vaikkapa suuria reheviä kukkia. Älä pelkää rohkeita värejä ja käytä erilaisia kangaskerroksia päällekkäin.

Luontoystävällisyyttä voit korostaa esimerkiksi ekotekstiilista valmistetuilla verhoilla tai bamburullakaihtimilla.

Kokosimme kirjoituksemme seuraavien julkaisujen perusteella: We Love Home blog, Decor Mag, Elle Decor, Interiors Online sekä Ideal Home.

Jos olet kiinnostunut kiehtovista verhoista ja kaihtimista ja haluat tuoda kotisi sisustukseen uuden raikkaan tuulahduksen, ota meihin yhteyttä!

Tagasi
Sulge

Tuotteet

Etkö löydä sopivaa tuotetta tai haluatko lisätietoa?

Pyydä tarjous